Ovaj momak ˝kida˝ i zato dolazi u Zrenjanin

Jedan od najboljih domaćih EDM DJ-eva i producenata, ujedno i jedan od najtraženijih izvođača u regionu, Erick Kasell, predvodiće drugo veče Soundlovers Beyond-a. Stefan Lazić (25), beogradski DJ i producent, poznatiji kao Erick Kasell nedavno je sa svojom trakom “Hypnotize” dostigao #6 mesto na Beatport-u u „Big Room“ chart-u i tako pored nastupa na Exit Dance Areni i celom regionu nastavlja da beleži uspeh za uspehom. Traku je izdata na jednoj od najpoznatijih izdavačkih kuća elektronske muzike – Armada Music, a pored velike podrske od velikih svetskih imena kao sto su Hardwell, David Guetta, Third Party, Dannic “Hypnotize” je okarakterisan u svetskoj javnosti kao budući festivalski hit.

Photo credit: Nikola Živić

Erick Kasell se već učvrstion na poziciji domaćih DJ-eva koji se mogu pohvaliti velikim dostignuća, od lokalnih klubskih žurki, rezidenture za najbolji regionalni party brend – Belgrade Banging, nastupa sa najboljim klubom na svetu – Space Ibiza, nastupa na najboljem festival u Evropi – Exit Festival (pre u tom trenutku najboljeg DJ-a na planeti – Hardwell-a), do izdavanja svoje prve pesme za jednu od najvećih producentskih kuća na svetu Armada Music, koja je u vlasništvu muzičke legende Armin Van Buuren-a.

Svetski poznati dvojac Third Party pušta Erickovu traku – Hypnotize

Ovo je njegova priča:

Stefan Lazić odrasta za vreme intenzivne popularizacije strane muzike i ogromnog house/dance pokreta koji preplavjuje ceo svet. Gotovo ne postoji čovek koga ovaj talas nije malo pogodio i ko nema neku svoju omiljenu pesmu iz ovog perioda. To se čak može nazvati i zlatnom erom house muzike. Kasnije, tehnološkom i digitalnom revolucijom scena je drastično porasla, nastalo je bezbroj događaja, festivala, izvođača, izdavačkih kuća, artist agencija , muzičkih pokreta i zajednica, a Erick je upravo kvalitetno srpsko seme koje je čudesno proklijalo na globalnom muzičkom polju današnjice.

Photo credit: Nikola Živić

Erick počinje karijeru u manjim klubovima u Beogradu, forsira EDM i polako se probija. Dobija sve više i više ponuda za razne nastupe za lokalne klubove, organizacije, party putovanja i sl. Nakon par godina aktivnog rada dobija poziv za rezidenturu za lokalni party brend u usponu – Belgrade Banging, koji kasnije uz Erikovu muzičku podršku postaje najbolji party brend u Srbiji, a zatim i vodeći regionalni brend sa najboljim i najinovatinijim događajima elektronske muzike. Erick se tada drastično razvija i stiče ogromno iskustvo , radeći iz nedelje u nedelju u svim najpoznatijim klubovima u Beogradu kao što su Plastic, Freestyler, Tube, Tilt, Dot, Monsun i sl. Kasnije u toku svoje karijere dobija poziv za saradnju sa najboljim klubom na svetu. Space Ibiza u okviru svoje svetske turneje organizuje dvanestočasovni događaj u Beogradu koji odjekuje širom Balkana. Erikovo ime se tada prvi put nalazi u svetskoj javnosti, na flajerima, video najavama i vebsajtu najboljeg kluba na svetu – Space Ibiza. Potom nastupa na jednom od najzapaženijih događaja ikada u Srbiji – “We are from the Future”, gde usled otkazivanja hedlajnera neposredno pred događaj, biva angažovan za veoma težak zadatak – “vrteti muziku” 3 sata i zameniti svetski poznate izvođače koje su ljudi očekivali.

Photo credit: Nikola Živić

Ovaj događaj postaje prekretnica u Erikovom životu. Nakon toga kreće Erikov uspon. Postaje jedan od najomiljenijih DJ-a u Srbiji i dobija pozive za nastupe u svim jačim klubovima i na svim jačim festivalima. Kao veliki filantrop, učestvuje i intenzivno promoviše najveći ikada humanitarni festival elektronske muzike na Balkanu – Dance4ManyaFestival. Svojim uticajem i popularnošću promoviše humanitarni festival sa ciljem skupljanja sredstava za teško obolelog kolegu iz muzičke scene. U jeku svog uspona dobija poziv koji se ne odbija – nastup na zvanično najboljem festivalu u Evropi, Exit Festival. On tada nastupa na Exit Dance Areni, neposredno pred nastup tada najboljeg di-džeja na svetu, Hardwella. Predstavlja svoj audio-vizuelni performans i po drugi put biva internacionalno primećen.

Photo credit: Bernard Bodo

Nakon toga, Erick Kasell nastupa van Srbije, postaje jedan od najtraženijih izvođača u susednim zemljama kao što su Mađarska i Makedonija, Slovenija. Paralelno sa muzičkim nastupima, veliki trud, ljubav i energiju ulaže u produkciju sopstvene muzike trazeći i otkrivajući svoj jedinstven i prepoznatljiv zvuk koji ce biti autentičan. Za svoju muziku, mash-upove i edit-e dobija podršku za od svetski poznatih izvođača kao što su Afrojack, Hardwell, Dannic, Denis Koyu, Thomas Gold, Max Vangelli, Sunnery James & Ryan Marciano, Third Party koji objavjuju njegov rad preko svojih kanala.

Poslušajte njegovu traku Hypnotize:

 

Vremenom, ovo se pokazuje kao još jedna muzička vrlina koju Erik poseduje. Erik je producirao svoju prvu pesmu “Hypnotize” sa svojim kolegama MAD2MAD i potpisuje ugovor sa jednom od najboljih izdavačkih kuća na planeti, Armada Music, čiji je vlasnik jedan od najvećih DJ legenda – Armin Van Buuren.

Pogledajte kako je Erick Kasell otvorio svoj nastup na Exit Dance Areni:

Soundlovers fans

Nabavite karte

Soundlovers karte