DJ Peppe – Biography

DJ Peppe je svakako jedno od najpoznatijih imena domaće DJ scene i jedan od najvećih ovdašnjih promotera fanka i srodnih muzičkih žanrova. 

Bespovratno se navukao na plesnu muziku još kao veoma mlad, osamdesetih godina prošlog veka, u društvu banovobrdske fank brigade, sa njihovim čuvenim žurkama i piratskim radio izletima. Početak devedesetih donosi i prve profesionalne angažmane, kako klupske – Bunker, zatim Omen i legendarni Soul Food, tako i radijske – sa kultnim emisijama „Jungle fever“ i „Harlem renaissance“ na tadašnjem Yu radiju.

Kako raste broj svirki i kolekcija vinila, tako raste i broj fanova. Polako se stvara baza od par stotina sledbenika, od milošte zvanih „pepisti“, koji ga prate gde god svira. Ovo kulminira tematskim večerima u čuvenom „znojavom vagonu“ – klubu Inkognito, koje ostaju u sećanju kao najbolja zabava u gradu i mesto gde je cela jedna generacija odrasla uz zvuke fanka i fanki-hausa. Ovaj period označava i početak poslovnog bavljenja disko klubovima, u svojstvu vlasnika. Karijera nastavlja uzlaznom putanjom i ubrzo nema kluba od imena u Beogradu u kome nije svirao – Akademija, Omen, Bitef, Soul Food, a u najvećima je i stalni gost – rezident. Nižu se gostovanja po Srbiji i okolini, klubovima i festivalima, kao i nastupi sa najpoznatijim svetskim DJ-evima koji dolaze u Beograd. Kada neka od svetskih fank legendi – kao Maceo Parker, Fred Wesley, Roy Ayers, Jamiroquai – gostuje u Beogradu, zna se ko će mu se pridružiti za gramofonima. 2003, sa otvaranjem još jednog danas legendarnog beogradskog kluba – „Bassment“, doživljava i potpunu poslovnu afirmaciju u ovom domenu. Danas je DJ Peppe ime koje zna svako ko u Beogradu izlazi i sluša plesnu muziku. Sa podjednakom lakoćom svira sve vrste hausa, elektro, minimal, latino, fank ili disko. Ostaje jedan od nekolicine beogradskih DJ-eva koji u svakom trenutku ume da pogodi raspoloženje publike i napravi nezaboravnu zabavu. Zato nije čudo da je tražen sa svih strana – od korporativnih zabava i sponzorskih događaja, do najvećih beogradskih klubova. Tu su i redovna gostovanja u inostranstvu – od susednih zemalja, kao što su Hrvatska, Bosna, Albanija, Makedonija, pa sve do daleke Kanade. Pored toga, on je afirmisani biznismen u beogradskoj industriji zabave – menadžer, promoter događaja i stranih izvođača i suvlasnik nekoliko najpoznatijih beogradskih klubova i barova. Ali ono što najviše govori o njemu, kao DJ-u i kao osobi, je da onih stotinak „pepista“ i dan-danas, petanest godina kasnije, redovno dolazi na zabave koje on priređuje.

Ознаке:, , , , ,

Повратна веза са вашег сајта.

Остави коментар

Soundlovers fans

Nabavite karte

Soundlovers karte